Tips Inloopkast

   

12 HANDIGE TIPS VOOR UW INLOOPKAST

Hier vindt u tips voor een nog efficiëntere indeling van uw inloopkast.
Ook wordt in dit artikel advies gegeven voor een nog fraaiere uitstraling van uw walk-in-closet.
 
1. Verwijder kledingstukken die u langer dan een jaar niet heeft gedragen; deze nemen alleen maar ruimte in en storen bij het kiezen van uw outfit.
 
2. Hang zoveel mogelijk kleding op. Door de meeste kledingstukken op te hangen, zullen deze beter in vorm blijven dan wanneer u deze legt.
Daarnaast is een inloopkast met veel hanggedeeltes prijsvriendelijker dan een inloopkast die voornamelijk uit legplanken bestaat.
Vaak is de verhouding 2/3 hang en 1/3 leg het meest geschikt.
Bijzonder handig zijn ook de zogeheten dubbel hanggedeeltes: door de kleding boven elkaar te hangen wordt de ruimte optimaal benut.
 
3. Gebruik dezelfde soort en kleur kledinghangers. U zult versteld staan van het effect. Houten kledinghangers maken uw kast daarnaast nog chiquer.
 
4. Rangschik uw kleding op soort/vorm/grootte en vervolgens op kleur: Zo is een hanggedeelte met alleen maar colberts fraaier dan een gedeelte waarin colberts, overhemden, pantalons tezamen op één roede hangen.
Door de verschillende vormen en groottes van de kledingstukken geeft dit al snel een onrustig beeld.
 
5.Voorkom rondslingerende kleinere accessoires.
U kunt deze het beste in de laden of (sier-)dozen opbergen. Zo toont uw inloopkast veel rustiger en overzichtelijker.
 
6. Probeer uw kleding zo te vouwen, dat de stapels gelijk qua breedte zijn.
 
7. Reserveer een of meer planken of – nog mooier – glasplaten waarop u uw parfum/after shave uitstalt voor een persoonlijke touch. Parfumeer uzelf altijd in uw inloopkast; dan zal uw kast ook heerlijk geuren. Dit geeft elke keer als u uw kast betreedt een weldadig gevoel.
 
8. Groepeer ook uw schoenen en tassen op soort en kleur. Zo kunt u in een oogopslag uw favoriete outfit samenstellen.
 
9. Leg decoratieve modeboeken of (vintage) modetijdschriften op een prominente plaats in uw inloopkast; deze geven uw inloopkast stijl en u kunt hier heerlijk in wegdromen.
 
10. Een grote passpiegel, eveneens in de stijl van uw inloopkast, mag eigenlijk nooit ontbreken en geeft een glamoureus effect en doet de ruimte groter lijken.
Als er weinig ruimte is, kunt u ook een zogeheten uittrekspiegel aanschaffen. Deze kunt u in de showroom bekijken.
 
11. Zorg voor goede verlichting; een bijpassende lichtkoof of een geheel plafond in dezelfde kleur als uw inloopkast geeft bovendien een ongekend fraai effect.
 
12. Als de ruimte het toelaat, kan het erg mooi staan én handig zijn om in het midden van de inloopkast een poef of bankje te plaatsen. Kastenstudio Maatmeubel kan dit soort bankjes in dezelfde kleur als uw kast vervaardigen.
Het kussen kan naar wens worden uitgevoerd met of zonder knoopjes.
 
Voor nog meer informatie en foto’s kijk op onze speciale site www.inloopkasten.com