Schuifdeurkasten

SCHUIFDEURKASTEN OP MAAT       kijk op www.schuifdeurkast.nl(link is external) voor nog veel meer informatie.

Kastenstudio Maatmeubel maakt al sinds 1991 schuifdeurkasten op maat

Maatmeubel heeft dan ook jarenlange ervaring in het vervaardigen en plaatsen van schuifdeurkasten. 
De schuifdeurkasten worden van vloer tot plafond en in elke gewenste breedte gemaakt. Ook de indelingen worden geheel op maat gemaakt. U kunt kiezen uit verschillende soorten schuifdeuren: strak/minimalistisch, klassiek of industrieel.

Uw schuifdeurkast wordt – net als de andere kasten van Maatmeubel – in eigen meubelmakerij vervaardigd. Vervolgens worden deze door een eveneens eigen team van vakmensen bij u thuis geïnstalleerd. Hierdoor kunt u er zeker van zijn u jarenlang probleemloos kunt genieten van uw schuifdeurkast

Het kastinterieur kunt u helemaal zelf samenstellen; verder kunt u kiezen uit verschillende soorten schuifdeuren:

 

SCHUIFDEUREN VOORZIEN VAN VLAKKEN

Door middel van tussenprofielen kunnen twee of meer horizontale vakken in uw schuifdeur worden gecreëerd. U kunt daarbij als deurvulling bijvoorbeeld gespoten glas of een hout-)dessin kiezen. Op die manier krijgt de schuifdeurkast een strakke uitstraling, hetgeen geheel voldoet aan het huidige minimalistische modebeeld.

Het is overigens met deze tussenprofielen ook mogelijk om in één deur verschillende materiaalsoorten te gebruiken, dat een levendig effect geeft. Zo kan een deur bijvoorbeeld onder en boven worden voorzien van een (hout-)dessin en in het midden van gespoten glas.

Door middel van deze vlakverdeling kunt u ook deuren laten maken die breder zijn 100 cm.

SCHUIFDEURKAST MET GESPOTEN GLAZEN DEUREN

De combinatie van glas en metaal is eveneens op dit moment een duidelijke trend. Uiteraard kunnen deze materialen ook in uw schuifdeurkast worden verwerkt.
U kunt uw schuifdeurkast laten voorzien van gespoten glazen deuren, gecombineerd met bijvoorbeeld een zwart frame.  
Doordat het glas (aan de achterzijde van de glasplaat) wordt gespoten, wordt een hoogglans effect bereikt, hetgeen er bijzonder luxe en modieus uitziet.
Bijkomend voordeel is dat de deuren ondoorzichtig zijn, maar toch luchtig ogen.
Vanzelfsprekend kunt u de schuifdeurkast ook laten voorzien van gespoten glazen deuren, gecombineerd met bijvoorbeeld een houtdessin. Op die manier krijgt de kast een meer “warme” uitstraling. Met name de donkere tinten zoals zwart en antraciet geven uw schuifdeurkast een luxe en eigentijdse uitstraling.

TREND: SCHUIFDEUR MET ZWART FRAME

Zeer gewild zijn onze eigentijdse schuifdeuren voorzien van een zwart frame en helder of getint glas. In onze showroom vindt u een prachtig voorbeeld. De glazen – geheel doorzichtige – schuifdeuren worden worden meestal toegepast bij inloopkasten.

SCHUIFDEURKAST MET SPIEGEL: LUXE EN PASSEND BIJ ELKE TREND

Indien u wilt dat uw schuifdeurkast alle modetrends doorstaat of indien u nogal eens verandert van interieur, dan kunt u kiezen voor een schuifdeurkast met spiegeldeuren.
De spiegeldeuren zijn er in drie tinten: helder, grijs getint en brons getint.

Naast het feit dat een dergelijke kast zeer neutraal is, geven de spiegeldeuren optisch gezien een zee van ruimte. Zeker in wat kleinere kamers zult u versteld staan van het effect. Om toch nog een accent te geven aan uw schuifdeuren, kunt u deze combineren met witte, zwarte, aluminium of champagnekleurige profielen. 

SCHUIFDEUREN VOORZIEN VAN EEN KLEUR OF HOUTDESSIN

U kunt kiezen veel eigentijdse kleuren en zeer natuurgetrouwe houtdessins. Ook dit soort deuren kan worden verdeeld in vlakken.
Met name de zwarte en antraciet dessins vallen op door de natuurgetrouwe uitstraling en zijn dan ook erg populair.

PROFIELEN EN RAILS – WIELTJES SCHUIFDEURDEURSYSTEEM

De profielen en rails van bovengenoemde schuifdeuren zijn vervaardigd van geanodiseerd c.q. gemoffeld (zeer slijtvast) aluminium. U kunt kiezen uit verschillende kleuren: aluminium naturel, wit, champagne/brpms en zwart. Het gewicht van de schuifdeuren rust op de vloer. In de onderzijde van schuifdeuren zijn dan ook gelagerde wielen verwerkt; de bovenzijde van de schuifdeur is eveneens voorzien van geleiders. De schuifdeuren vallen dan ook op door de soepele geleiding. U zult er jarenlang plezier van hebben!

    Deze wieltjes zijn ook los verkrijgbaar.

LANDELIJKE OF KLASSIEKE SCHUIFDEURKAST OP MAAT

U kunt bij Kastenstudio Maatmeubel ook kiezen voor landelijke/klassieke schuifdeuren die prachtig staan in een jaren-30-woning. Er zijn verschillende modellen en kleuren mogelijk. De grepen bij dit soort deuren worden in de deur gefreesd en zijn verkrijgbaar in zwart, zilver-, goud- en champagnekleur.

FRAMELOZE – STRAKKE SCHUIFDEUREN

Dit soort deuren zijn strak vormgegeven en hebben een prachtige moderne-minimalistische uitstraling. 

De handgrepen worden in de deuren gefreesd. 
Alle genoemde schuifdeuren worden ook vaak gebruikt voor een inloopkast; in de showroom ziet u daar fraaie voorbeelden van.

 
 
Naast schuifdeurkasten maakt Kastenstudio Maatmeubel ook de meest luxe inloopkasten op maat.
De mogelijkheden zijn ongekend. Indien u een diepte van ca. 90 cm. ter beschikking heeft, is het al mogelijk om in plaats van een schuifdeurkast een
luxe inloopkast(link is external) te creëren. In de showroom vindt u een prachtig voorbeeld daarvan.  Het kan zijn, dat een inloopkast voordeliger is dan een schuifdeurkast! De reden is simpel: er zijn dan minder of in het geheel geen schuifdeuren nodig.
Op de site www.inloopkasten.com vindt u alle informatie over inloopkasten.