Trends

TRENDS: DE INLOOPKAST 

Van alle kledingkasten is de inloopkast de meest verkochte variant.
Deze eigentijdse manier van opbergen biedt dan ook veel voordelen: overzicht, luxe en vaak nog goedkoper dan een “gewone” kast. 

Woonbladen, TV-series en niet te vergeten de uitgebreide, druk bezochte site van Kastenstudio Maatmeubel inloopkasten.com (link is external)hebben mede aan de bekendheid en populariteit van het fenomeen inloopkast bijgedragen. Daarnaast heeft Kastenstudio Maatmeubel door de betaalbare prijzen en enorme flexibiliteit de inloopkast ook nog eens voor een ieder bereikbaar gemaakt. 

SCHUIFDEUREN – INDUSTRIEEL MET FRAME, STRAK OF LANDELIJK

Veel kozijnen en binnendeuren zijn tegenwoordig voorzien van een industrieel zwart frame. U kunt w schuifdeuren een eigentijdse industriële uitstraling geven door deze eveneens te voorzien van een zwart frame. Deze schuifdeuren zijn dan ook bijzonder gewild. De zwarte omkadering maakt uw schuifdeur(kast) tot een ware eyecatcher.

U kunt de schuifdeur al dan niet indelen in vlakken. Als deurvulling kunt u kiezen voor paneel, gespoten, helder of mat gas. In onze showroom vindt u een prachtig voorbeeld van een schuifdeur met helder glas met een zwart frame, verdeeld in 3 vlakken. Vaak vormen deze deuren de toegang tot een inloopkast.

Daarnaast zijn frameloze schuifdeuren door de stoere uitstrailng een nieuwe trend . Deze robuuste schuifdeuren zijn in verschillende eigentijdse kleuren en houtdessins verkrijgbaar. De handgrepen worden in gefreesd in de deur.

Een tegenhanger van deze strakke deuren zijn de landelijke schuifdeuren. Deze sluiten aan bij de landelijke woontrend. Dit soort schuifdeuren wordt ook vaak gebruikt als scheidingswand bij inloopkasten en staan prachtig in een jaren-30-woning.

 

DRAAIDEURKASTEN

Draaideurkasten zijn erg in trek: een strakke kamerhoge en perfect op maat gemaakte draaideurkast is immers een lust voor het oog. U kunt kiezen uit verschillende grepen. 
De deuren zijn standaard voorzien van soft-closing scharnieren. Ook landelijke/klassieke draaideurkasten zijn mogelijk.

 

EIGENTIJDSE KLEUREN: TAUPE, GRIJSTINTEN EN ZWART

Taupe is een bijzonder neutrale kleur die tussen bruin en grijs in ligt: niet te warm en niet te koud en daardoor bijzonder geliefd. Steeds meer kasten worden geheel uitgevoerd  of voorzien van accenten in deze kleur. Deze kleur brengt rust in een ruimte.  Combineer taupe met wit of donkere tinten.

Ook grijs en zwart zijn nu erg gewild. Niet voor niets: donkere tinten geven een ruimte een luxe en tegelijk intieme sfeer. 
Door deze te combineren met bijv. goudkleurige grepen, creëert u een luxe hotelsfeer. 

WANDMEUBEL – CINEWALL

Steeds vaker wordt gekozen voor een kamerhoog wandmeubel of een zogeheten cinewall, waarin de televisie en haard in kunnen worden verwerkt.
Meestal wordt gekozen voor een donkere kleur met verlichte open vakken. Ook een combinatie met lattenwanden is mogelijk.

 

WASMACHINEKAST

Er komt steeds meer vraag naar wasmachinekasten.
Een op maat gemaakt wasmachinekast maakt uw bijkeuken dan ook tot een luxe en functionele ruimte.

HALKASTEN OP MAAT

De hal is het visitekaartje van uw woning. Een mooie halkast speelt daar dan ook een belangrijke rol in.
Kastenstudio Maatmeubel heeft inmiddels al vele varianten mogen maken.  Een bijpassend bankje behoort ook tot de mogelijkheden!