Boekenkasten

Boekenkasten op maat gemaakt voor een prijs die u zult verrassen. U krijgt uw boekenkast bijzonder strak op elke plek zonder verlies van ruimte.

BOEKENKASTEN OP MAAT    
Op www.boekenkasten.info vindt u nog meer informatie 

SINDS 1991 OP MAAT GEMAAKTE BOEKENKASTEN UIT EIGEN MEUBELMAKERIJ

Kastenstudio Maatmeubel maakt al sinds 1991 boekenkasten op maat. Alles wordt in eigen meubelmakerij vervaardigd door een vast team van eveneens – eigen – meubelmakers.
Opvallend is dat de vraag naar op maat gemaakte boekenkasten, cinewalls en wandmeubelen blijft groeien. Niet zo vreemd, een perfect ingebouwde en kamerhoge boekenkast(link is external) heeft een prachtige uitstraling en geeft uw woonkamer of werkruimte extra cachet.

De populariteit is verder te danken aan de prijsvriendelijkheid (zie ook de prijsvoorbeelden onderaan deze pagina), enorme ervaring en ongekende flexibiliteit van Kastenstudio Maatmeubel.

DIKTE PLANKEN
 
De planken en staanders van de kasten zijn maar liefst 28 mm. dik! De breedte van de planken van uw boekenkasten kan in elke maat.
Wij raden wel aan planken die bestemd zijn voor boeken niet breder dan 75 cm. te maken.
Op die manier wordt doorzakken van de planken voorkomen. Verder dragen deze dikke planken bij aan een chique uitstraling van uw kast. De achterwand heeft een dikte van 10 mm., waardoor de kast een stevige constructie krijgt.
 
PLINT ONDER BOEKENKAST
Verder wordt uw kast altijd voorzien van een bodemplaat met plint. De plint wordt vaak even hoog gehouden als de bestaande plint in de kamer.
Door de plint van de boekenkast rondom iets terug te laten springen, sluit uw kast mooi aan tegen de muur. 
 
DIEPTE VAN UW BOEKENKAST – ONDERZIJDE EVENTUEEL DIEPER DAN BOVENZIJDE

De diepte van uw kast bepaalt u zelf. Meestal varieert deze tussen de 30 en 40 cm., ondieper of dieper kan natuurlijk ook. De achterwand is  zoals gezegd 10 mm. dik en zorgt voor extra stevigheid van uw boekenkast.  Het is overigens mogelijk de onderzijde van uw kast wat dieper te laten maken dan de planken daarboven. U kunt dan het gedeelte onderin voorzien van deurtjes en hier achter wat grotere spullen/boeken of ordners opbergen.

BOEKENKAST IN HOEKOPSTELLING

Uw kast kan tegen één muur, maar uiteraard ook in een L-of een U-vorm worden gemaakt. Vaak wordt dan gekozen voor een “blinde” hoek, aangezien de kast daarmee een strakke uitstraling krijgt. In onze showroom vindt u een prachtig voorbeeld van een boekenkast in een hoekopstelling compleet met bijpassend bureaublad. Het is ook mogelijk een open hoek te maken.

TELEVISIE IN BOEKENKAST – CINEWALL

Uiteraard is het mogelijk een TV in uw kast te verwerken. Wij zullen in dat geval de achterwand achter de TV in dat geval iets naar voren laten springen, zodat daar achter de kabels keurig kunnen worden weggewerkt en de planken daarboven tegelijkertijd voldoende constructie krijgen. U kunt uw televisie eventueel ook ophangen aan de achterwand van uw boekenkast.

BOEKENKAST BOVEN DEUR

Het is, zoals u ziet, ook mogelijk uw kast boven een of meer deuren door te trekken. De ruimte wordt dan nog optimaler benut.

BOEKENKAST MET KLASSIEKE/LANDELIJKE UITSTRALING

Door uw boekenkast te voorzien van ingefreesde deuren en/of laden zal deze nog mooier passen in een klassiek/landelijk interieur.

HOOGTE 

Veelal worden de boekenkasten geheel kamerhoog gemaakt,  lager kan uiteraard ook. Ook hele hoge kasten van 300 cm. of hoger vormen geen probleem. Hieronder vindt u foto’s van een kast van 312 cm. hoog (linker en rechter foto) en 280 cm. hoog). De kast van 280 cm. hoog (incl. bijpassend bureaublad) kunt u in onze showroom bekijken. Wij leveren overigens geen ladders.

De boekenkast in hoekopstelling met het bijbehorende bureaublad is te zien in onze showroom. Deze is uitgevoerd in een zeer natuurgetrouw notendessin. De achterwand, deuren en laden zijn in antraciet uitgevoerd.

LADEN, DEUREN EN VERLICHTING

Verder kunt u laden, lage of zelfs kamerhoge deuren en glazen deuren verwerken in uw kast. Uiteraard kunt u bijpassende meubelen zoals werkbladen en ladenblokken laten maken. Verder kunt u uw boekenkast uitbreiden met een lichtkoof, verwerkt in de bovenzijde van uw kast. U kunt kiezen voor LED-verlichting, al dan niet voorzien van een dimmer. 

Het is mogelijk uw kast tegen een alleszins redelijke meerprijs te voorzien van soft-closing laden. Bijkomend voordeel is dat dit soort laden ook volledig uittrekbaar is. In onze showroom vindt u voorbeelden.

Verder heeft u een ruime keuze uit verschillende soorten knopjes of handgrepen. Ook deze kunt u in de winkel bekijken en uitkiezen. Desgewenst kunt u ook uw eigen grepen aanleveren, die wij uiteraard voor u zullen monteren.

               

VASTE OF VERSTELBARE PLANKEN

Indien u voor vaste planken kiest voor uw boekenkast, zult u geen enkele verbindingen zien: de planken worden dan “blind” bevestigd aan de staanders. In onze showroom kunt u deze constructie bekijken. De uitstraling van een boekenkast met vaste planken is erg fraai en strak. Voordat wij uw kast gaan maken, kunt u precies de vakhoogtes bepalen: dus 100% maatwerk!  

 

TIPS HOOGTE VAKKEN (binnenmaat)

– Pocketboeken           ca. 18 cm. hoog
– Gewone boeken        ca. 28-30 cm. is toereikend voor de meeste boeken.
– Kunstboeken            ca. 40 cm. hoog
– Ordners                   32 cm. hoog x 29 cm. diep

Voor meer tips voor het indelen van uw boekenkast kunt u onze speciale site www.boekenkasten.info bezoeken. 

HULP BIJ BEREKENING HOOGTE VAKKEN 

U vindt op deze site (link is external)tevens een heldere uitleg hoe u zelf de hoogte van de vakken (binnenmaat) kunt berekenen: 
Vindt u het echter prettiger meer flexibiliteit in uw kast te brengen, dan is het uiteraard ook mogelijk de planken verstelbaar te laten maken. Dit betekent dat de zijkanten van de elementen worden geperforeerd. 

    

TIPS INDELING

Er zijn verschillende manieren om uw boekenkast in te delen:
 
Funtioneel: 
– U kunt uw boeken per soort rangschikken:
  bijv. een gedeelte voor reisboeken, een gedeelte voor naslagwerken, etc
– Het is natuurlijk ook mogelijk uw boeken geheel op alfabet te rangschikken.
– Rangschik uw boeken op auteur.
Uitstraling:
– Sorteer uw boeken op kleur en grootte.
– Het geeft een speels effect een deel van de boeken neer te leggen in plaats van recht op te zetten
– Eén of meer planken met kunstvoorwerpen zullen uw kast een bijzondere uitstraling geven.
  U kunt deze ook op een glasplaat plaatsen, zodat deze nog beter uitkomen.
 
VASTE/VERSTELBARE PLANKEN:

U kunt beide mogelijkheden ook combineren door bijv. achter de deurtjes de planken verstelbaar te maken en de planken die in het zicht komen met een vaste verbinding uit te voeren. Van deze mogelijkheid wordt vaak gebruik gemaakt. 

KLEURKEUZE

U kunt kiezen uit talloze eigentijdse kleuren en zeer natuurgetrouwe houtdessins. Het is uiteraard ook mogelijk een combinatie te maken: 
Zo kunt u bijvoorbeeld de boekenkast zelf in wit laten uitvoeren en de laden en/of deuren in een andere kleur of houtdessin. Ook de achterwand van uw kast kan in een afwijkende kleur worden gemaakt. U heeft op die manier een grote invloed op de uiteindelijke uitstraling van uw boekenkast.
 
 

KLASSIEKE BOEKENKAST

 
Door uw boekenkast te voorzien van deurtjes en/of laden voorzien van een ingefreesd kader, zal deze direct een klassieke uitstraling krijgen. In onze showroom kunt u voorbeelden daarvan zien.
 

PRIJSVRIENDELIJK EN GROTE FLEXIBILITEIT DOOR EIGEN MEUBELMAKERIJ

Doordat alle kasten van Kastenstudio Maatmeubel in eigen meubelmakerij worden geproduceerd,
zijn de mogelijkheden vrijwel onbeperkt en de prijzen zeer betaalbaar, zie ook de prijzen van de boekenkasten zoals hieronder weergegeven.
 
 
SPECIALE FACEBOOK-PAGINA BOEKENKASTEN
Op onze facebookpagina vindt u nog meer fotomateriaal en tips.
 
 
PRIJZEN BOEKENKASTEN OP MAAT   
 
PRIJSVOORBEELDEN 
 
Prijs 3 delige boekenkast vanaf € 2.960,–                           Prijs 4-delige boekenkast vanaf  € 3.850,–
max. 230 cm. br. x 275 h. x 40 d.                                          max. 310 cm. breed x 275 h. x 40 d.
 
 
Beide prijsvoorbeelden zijn exclusief eventuele laden, exclusief deuren en exclusief verlichting.
Materiaal 28 mm. dik, standaard wit (kleur zoals RAL 9010), incl. achterwand, incl. bodemplaat en plint.
Genoemde prijzen zijn indicatief incl. 21% BTW en – afhankelijk van uw woonplaats – incl. meten en montage;
een en ander onder voorbehoud van eventuele prijswijzigingen.
 
 
Nog veel meer informatie, prijzen en foto’s vindt u op www.boekenkasten.info