Draaideurkasten

DRAAIDEURKASTEN OP MAAT rechtstreeks uit eigen meubelmakerij

 

  • Draaideurkast met verlichte vakken
U bent bij Kastenstudio Maatmeubel op het goede adres voor draaideurkasten op maat.
Deze eigentijdse, chique kastsystemen worden vaak gebruikt als kledingkasten. Draaideurkasten zijn echter ook uitermate geschikt als kantoorkast, woonkamer- of keukenkast.
Uiteraard kan ook de indeling worden afgestemd op de functie van uw kast. U kunt zelfs de dikte van de planken bepalen: 18 mm., 22 mm. of 28 mm.
Daarnaast kunt u nog kiezen voor vaste dan wel verstelbare planken.
 
Draaideurkasten zijn door de degelijke constructie en strakke vormgeving bijzonder gewild. De kleurkeuze is bovendien enorm groot.
De mogelijkheden zijn verder ongekend: alles wordt namelijk in onze eigen meubelmakerij vervaardigd.
Er wordt dan ook in het geheel niet gewerkt met standaard-elementen, dus elk onderdeel is 100% maatwerk.
Obstakels zoals leidingkokers,  schuine daken, schoorstenen, pilaren, enzovoort vormen dan ook geen enkel probleem.
 

SYSTEEM DRAAIDEURKAST

Het degelijke (softclosing) scharnierwerk zorgt ervoor dat uw kast jarenlang probleemloos blijft functioneren. De laden kunnen zowel achter de deuren of buiten de kast worden gemaakt. U verder kunt kiezen uit meer dan 20 kleuren of houtdessins. Draaideurkasten worden doorgaans kamerhoog gemaakt en kunnen in elke gewenste breedte en diepte worden vervaardigd. De totale diepte die nodig is voor een kledingkast met hangkleding is ca. 63 cm.; voor kantoorkasten volstaat meestal een diepte van ca. 35-40 cm.
Als u de kast in een afwijkende diepte wenst is dat ook geen enkel probleem. 
 
Het is zelfs mogelijk om in één draaideurkast verschillende dieptematen te verwerken.
Een draaideurkast wordt verder aan de onderzijde altijd voorzien van een bodemplaat met een iets terugliggende plint. De hoogte van de plint van uw kast wordt meestal aangepast aan de hoogte van uw bestaande plint. Op die manier kan uw kast strak tegen de muur aansluiten.
 
 

VOORDELEN DRAAIDEURKAST

Een groot voordeel is dat –  in tegenstelling tot een schuifdeurkast – alle deuren tegelijk kunnen worden geopend, zodat u een compleet overzicht heeft van uw garderobe. Een ander pluspunt is dat u een of meer deuren desgewenst kan laten voorzien van een slot. Ook niet onbelangrijk is verder de exclusieve, luxe uitstraling van een op maat gemaakte draaideurkast.
 
 

STRAKKE DRAAIDEURKASTEN OF KLASSIEKE DRAAIDEURKASTEN

U kunt kiezen voor strakke deuren dan wel klassiek-landelijke draaideuren. Er zijn verschillende modellen klassieke draaideuren mogelijk.
 
 

INDELING DRAAIDEURKAST GEHEEL NAAR WENS

U kunt uiteraard uw kast geheel naar wens indelen. Ook (strakke of klassieke) softclose laden, al dan niet achter de deuren, behoren uiteraard tot de mogelijkheden. Draaideurkasten worden verder standaard uitgevoerd met bodemplaat en plint, achterwand (van 1 cm.dik, dus geen hardboard!) en bovendek.
Deze onderdelen zorgen voor een uitermate goede constructie. Het kastinterieur wordt in hetzelfde dessin gemaakt als de draaideuren.
 
 

 

KASTACCESSOIRES 

Met behulp van kastaccessoires kunt u – naast het luxe effect van dit soort onderdelen – de ruimte in uw kast nog efficiënter benutten.
Verder kunt u bijpassende houten hangers kiezen zodat uw kast een nog fraaiere uitstraling krijgt.
 
             
 
 

DRAAIDEURKAST IN HOEKOPSTELLING

Een draaideurkast in hoekopstelling is ook mogelijk. Hieronder treft u afbeeldingen aan van dergelijke kast.
Zoals u ziet komen de twee delen haaks op elkaar; één kastinterieur (in dit geval de hangkast) loopt geheel door tot in de hoek.
Op deze manier wordt elke centimeter benut.
 
 

DRAAIDEURKAST ONDER SCHUIN DAK

 
Een draaideurkast kan ook geheel worden aangepast aan een schuin dak. De schuinte kan van links naar rechts lopen dan wel van achter naar voren.
In het eerste geval moeten de deuren worden afgeschuind, in het tweede geval blijven de deuren aan de bovenzijde recht (de schuinte valt dan in de diepte).
 
 

BEDOMBOUW MET DRAAIDEURKASTEN

Zoals u ziet kan de ruimte links, rechts en boven het bed optimaal worden benut door daar draaideurkasten om heen te bouwen. De wand achter het bed is afgewerkt met een houtdessin, waardoor een exclusieve uitstraling wordt bereikt.
Het bijpassende bureau maakt dat deze kamer de uitstraling krijgt van een luxe hotelsuite.
 
 

DRAAIDEURKAST GECOMBINEERD MET OPEN KAST

Hieronder ziet u voorbeelden van draaideurkasten gecombineerd met open gedeeltes.
Het is uiteraard ook mogelijk een  – open – inloopkast gedeeltelijk te voorzien van draaideuren.

DRAAIDEURKAST GECOMBINEERD MET SCHUIFDEURKAST

U kunt schuifdeuren en draaideuren combineren. Beide soorten deursystemen zijn namelijk in precies dezelfde kleur of houtdessin verkrijgbaar, zodat een harmonieus geheel ontstaat. 
 
 

KLEURKEUZE – GREPEN OF GREEPLOOS

U kunt kiezen uit verschillende eigentijdse kleuren en houtdessins.
Verder heeft u de keuze uit verschillende soorten grepen of knopjes. Greeploze deuren (push-to-open) zijn ook mogelijk.
 

VERLICHTING KAST

Voor nog meer gebruiksgemak kunt u de kasten laten voorzien van een lichtkoof, waarin ledspots zijn aangebracht. U kunt deze al dan niet voorzien van een dimmer. De installatie en aansluiting van de lichtkoof wordt geheel door onze meubelmakers verzorgd. Deze lichtkoof wordt in dezelfde kleur als uw kast gemaakt.

OFFERTE-AANVRAAG

U bent van harte welkom in onze showroom te Alexandrium Woonmall (begane grond, ingang Rivièra Maison) voor het vragen van een offerte. De showroom is 7 dagen per week, dus ook op zondag, op afspraak geopend. Indien u de maten en uitvoering van de gewenste kast opgeeft, kunnen wij een precieze offerte verstrekken. Indien u daarmee akkoord gaat, komen wij bij u thuis de exacte maten nemen. Bel voor een afspraak naar 010-2200519 of 06-51508227.

Uiteraard kunt u tevoren ook een prijsindicatie via e-mail opvragen; u ontvangt dan doorgaans binnen 2 werkdagen een offerte. 

MONTAGE BIJ U THUIS – door heel Nederland en België

Kastenstudio Maatmeubel verzorgt uiteraard ook de montage: onze ervaren meubelmakers monteren op deskundige wijze uw kast, waardoor u gegarandeerd jarenlang zonder problemen uw kast kunt gebruiken. Maatmeubel werkt door geheel Nederland en België.