Inloopkasten

 

INLOOPKAST OP MAAT 

Inloopkasten zijn immens populair. Dagelijks worden er in Nederland en België inloopkasten van Kastenstudio Maatmeubel geplaatst. 
Kastenstudio Maatmeubel (opgericht in 1991) heeft een schat aan ervaring. Er worden immers al meer dan 32 jaar inloopkasten gemaakt in alle soorten woningen.

Uw droomkast kunnen wij dan zeker ook voor u realiseren. U kunt kiezen uit talloze opties en materialen. Omdat uw inloopkast in eigen meubelmakerij wordt gemaakt, zijn alle maten mogelijk en kan deze in vrijwel elk huis, groot of klein, worden gemaakt. 

VOORDELEN INLOOPKAST

1. Prijsvriendelijker dan “gewone” kast: minder of geen deuren nodig
Een inloopkast is vaak prijsvriendelijker of even duur als een “gewone” kast. Dit komt doordat u minder of helemaal geen deuren nodig heeft. Juist de deuren zijn prijzige onderdelen. Doordat bovendien alles in eigen meubelmakerij wordt geproduceerd, zijn de inloopkasten van Maatmeubel doorgaans voordeliger dan bij soortgelijke bedrijven.
Ook is Kastenstudio Maatmeubel daardoor enorm flexibel. Verder heeft u invloed op de prijs door de vele opties waaruit u kunt kiezen.
 
 
2. Overzicht 
De gehele garderobe is in één oogopslag te zien, wat het maken van combinaties vergemakkelijkt.
Ook kunnen tassen, schoenen en accessoires op een fraaie wijze worden uitgestald.
3. Geen andere kasten meer nodig
Door de kleding in een ruimte te concentreren, heeft u vaak geen andere kledingkasten meer nodig. Dit bespaart geld en ruimte in andere kamers.
4. Gevoel van luxe
Ook niet onbelangrijk en vaak doorslaggevend is het gevoel van luxe dat een chique en trendy inloopkast elke dag weer biedt. 
5. Ook in kleine ruimte mogelijk – alternatief en voordeliger dan “gewone” kast
Een inloopkast is ook in kleinere ruimtes te realiseren. Zo vindt u in onze showroom een voorbeeld van een inloopkast van slechts 100 cm. diep x 260 cm. breed. U zult echter versteld staan van de ruimte en luxe die deze inloopkast biedt. Indien u een ruimte van ca. 100 cm. in uw slaapkamer over heeft, kunt u overwegen om in plaats van een schuifdeurkast een soortgelijke inloopkast te laten maken. U heeft in dat geval ook slechts 1 schuifdeur nodig, zodat een inloopkast in dat geval vaak prijsvriendelijker is.
 
 
6. Waardevermeerdering woning
Een luxe inloopkast zorgt voor een belangrijke meerwaarde van een woning. De inloopkast kan zelfs de doorslag geven bij evt. verkoop van uw woning.
 
 
Er zijn verschillende manier om een inloopkast te creëren.  Hieronder vindt u wat voorbeelden:

 

VAN ROMMELKAMER TOT LUXE WALK-IN-CLOSET

Velen hebben een kamer over, die nogal eens dienst doet als “rommelkamer”.Door in deze kamer luxe kastinterieurs te laten maken, kan de ruimte worden omgetoverd tot een fraaie inloopkast. U zult versteld staan van deze metamorfose en elke dag genieten van uw luxe kastenkamer, waar al uw kledingstukken op overzichtelijke wijze zijn geordend. U ziet ook dat het raam geen belemmering hoeft te vormen: de ruimte daaronder kan eventueel volledig worden benut door daar laden te plaatsen. Dit soort inloopkasten komt in de praktijk erg vaak voor.

 
 

INLOOPKAST IN GEDEELTE SLAAPKAMER:

U kunt natuurlijk ook een gedeelte van uw (slaap-)kamer reserveren voor een inloopkast. Een schuin dak vormt  ook geen enkel probleem. U kunt u uw inloopkast d.m.v. schuifdeuren en/of vaste panelen afscheiden van de rest van de kamer. Onze schuifdeuren zijn door hun perfecte afwerking en lage onderrail bijzonder geschikt hiervoor. U kunt uit verschillende uitvoeringen kiezen: zo kunt u de schuifdeuren in dezelfde kleur/houtdessin laten uitvoeren als uw kastinterieur, maar ook kiezen voor bijvoorbeeld gespoten glas of spiegeldeuren. Ook landelijke schuifdeuren behoren tot de mogelijkheden. Het is zelfs mogelijk om door middel van een wand uw inloopkast als roomdivider te laten fungeren.

 
  
 

SCHUIFDEUREN

U kunt uw inloopkast voorzien van een of meer schuifdeuren. Ook hiervoor geldt dat deze geheel op maat worden gemaakt. U kunt kiezen uit verschillende soorten schuifdeuren, al dan niet voorzien van een metalen frame, verkrijgbaar, in de kleuren zwart, wit, zilver en champagne. Ook frameloze schuifdeuren, klassief of strak, zijn mogelijk. Op onze site www.schuifdeurkast.nl(link is external) vindt u uitgebreide informatie over schuifdeuren op maat.

 
 

INDELING NAAR WENS

 
Vanzelfsprekend wordt de indeling van uw kast geheel aangepast aan uw wensen. U kunt bijvoorbeeld kiezen uit verschillende hanggedeelten, zowel geschikt voor lange als voor korte kleding. Bijzonder praktisch is het zgn. dubbel hanggedeelte, waarbij 2 roeden boven elkaar zijn geplaatst. Op die manier wordt optimaal gebruik gemaakt van de hoogte. Verder kunt u een of meer leggedeelten integreren in uw kast. Natuurlijk behoren laden ook tot de mogelijkheden. De laden zijn voorzien van uitstekende softclose geleiders, waardoor deze perfect functioneren. Uw inloopkast kan optioneel worden voorzien van bodemplaat en/of achterzijde. Ook is het mogelijk om het interieur kamerhoog te laten maken (standaardhoogte: 222 cm).
 
   
 
 

INLOOPKAST ONDER SCHUIN DAK

 
Doordat elk onderdeel van uw inloopkast geheel op maat wordt gemaakt in eigen meubelmakerij, is een schuin dak ook geen enkel probleem. De ruimte wordt ook in dit geval zo goed mogelijk benut. Hieronder vindt u een prachtig voorbeeld; fraai detail is de geïntegreerde kaptafel.
 
 

MATERIAALKEUZE: talloze eigentijdse kleuren/houtdessins

 
U kunt uw inloopkast laten uitvoeren in de volgende materialen:
 
– 18 mm. wit; dit is de meest prijsvriendelijke uitvoering; ladenfronten en lichtkoof kunnen zonder meerprijs in afwijkende kleur worden gemaakt

– 22 mm. wit  voor een geringe meerprijs wordt uw kast in 22 mm wit dik materiaal uitgevoerd.
– 18 mm. houtdessin of kleur naar wens: u heeft de keuze vele natuurgetrouwe houtdessins en eigentijdse kleuren
– 28 mm. houtdessin of 28 mm. wit:  dit is de meest luxe versie.

VERLICHTING

 
Bij een inloopkast hoort goede verlichting. Dit bepaalt mede de luxe uitstraling van uw  kast. Kastenstudio Maatmeubel kan een fraaie lichtkoof installeren in dezelfde kleur/houtdessin als uw kastinterieur. Het aantal ledspots en afmetingen van de lichtkoof kunt u geheel zelf bepalen.
Het is zelfs mogelijk de inloopkast uit te voeren met een compleet plafond met verlichting in de kleur van uw inloopkast!
 
 
 
In verband met de grote behoefte aan informatie en fotomateriaal, hebben wij een speciale website ontwikkeld: op de ongekend uitgebreide en rijk geïllustreerde website www.inloopkasten.com vindt(link is external) u alles wat u maar weten wilt over de inloopkasten van Kastenstudio Maatmeubel.
 
 
 

FACEBOOK EN INSTAGRAM 

 
Voor nog meer tips, informatie, reacties klanten en talloze foto’s van inloopkasten, kunt u fan worden van onze speciale facebookpagina(link is external).
Uiteraard ontbreekt Kastenstudio Maatmeubel ook niet op instagram. (link is external)
 
 

PINTEREST

Ook op pinterest PINTEREST(link is external) vindt u talloze foto’s van onze inloopkasten.
 
 
 

VOORBEELDEN SHOWROOM

In de showroom van Kastenstudio Maatmeubel te Alexandrium Woonmall (begane grond, ingang Rivièra Maison) vindt u verschillende prachtige inloopkasten. Ook kunt u daar alle kleuren op A4-formaat, de accessoires en andere mogelijkheden bekijken.  
Klik hier voor het filmpje (link is external)met impressie van onze showroom-kasten. Ook ziet u hoe een inloopkast wordt ontworpen en is gerealiseerd.
 
 
 
Ook als u niet heel veel ruimte beschikbaar heeft, is het al mogelijk uw droomkast te creëren:
U heeft voor een inloopkast slechts een ruimte nodig vanaf ca. 90 cm. diep x 180-260 cm. breed. In onze showrroom vindt u een schitterend voorbeeld.

 

OFFERTE-AANVRAAG INLOOPKAST OP MAAT

Nieuwsgierig hoeveel een inloopkast voor u zou kosten? Stuur dan gerust een mail naar mail@kastenopmaat.nl(link sends e-mail).
Als u de maten van de gewenste kast of kamer doorgeeft waar de kast moet komen, ontvangt u zo snel mogelijk een uitgebreide offerte.
Natuurlijk bent u ook direct van harte welkom in onze showroom (7 dagen per week op afspraak geopend)
in Alexandrium Woonmall – begane grond, tel. 010-2200519 b.g.g. 06-51508227.