INLOOPKAST - EIGENTIJDS BOUDOIR- TIPS

DE INLOOPKAST - EIGENTIJDS BOUDOIR

In de 18e eeuw waren met name in Frankrijk boudoirs erg in trek. Een boudoir was een apart vertrek, vaak gelegen naast de slaapkamer en alleen bedoeld voor de vrouw. Zij kon zich daar wassen, parfumeren, kleden en ontspannen. Deze luxe boudoirs waren geheel naar de smaak van de vrouw ingericht en rijkelijk gedecoreerd met de meest sierlijke meubelen en zachte stoffen. De vrouw kon zich daar ongestoord ontspannen en omkleden.

De inloopkast is in feite de eigentijdse en momenteel razend populaire versie van het boudoir

Woonbladen, TV-series zoals Sex and the City, de reclame van Neerlands bekendste bierbrouwer en niet te vergeten de ongekend populaire website www.inloopkasten.com van Kastenstudio Maatmeubel hebben mede aan de populariteit en bekendheid van het fenomeen inloopkast bijgedragen. 

   

Nog steeds ervaren vrouwen (maar zeker ook de mannen) hun walk-in-closet als een van de fijnste en meest luxe plek in huis, waar zij ongestoord kledingcombinaties kunnen uitproberen, omringd door dierbare accessoires zoals tassen, bijbehorende schoenen en parfumflesjes. Het is dan ook niet vreemd dat een inloopkast vaak bovenaan staat op het wensenlijstje.

Wilt u uw inloopkast net zo´n luxe, intieme uitstraling geven als het boudoir van vervlogen tijden, dan volgen hier nuttige tips

1. Eén of meer glasplaten in uw inloopkast maken uw kast net wat glamoureuzer. U kunt uw mooiste accessoires daarop nog mooier uit laten komen.
2. Kies voor een bijpassende lichtkoof of plafond in hetzelfde materiaal.
3. Als de ruimte het toelaat zal een bijpassende poef uw inloopkast nog meer grandeur geven.
4. Stal uw schoenen uit op speciale schuine planken of glasplaten.
5. Kies als er voldoende ruimte is voor een bijpassende kaptafel.
6. Een spiegel staat mooi en is uiteraard zeer functioneel. Als er weinig plek is, is een uittrekspiegel een perfecte oplossing.
7. Leg op de vloer een hoogpolig kleed; dit geeft een warm, luxe effect en/of decoreer uw kast met een (imitatie-) bontkleed dat u nonchalant drapeert. 
8. Kies voor luxe gespoten of heldere glazen schuifdeuren om uw kast af te scheiden van uw (slaap-)kamer
9. Laat voor een meer intieme sfeer uw inloopkast in een warm houtdessin maken of kies juist wit met accessoires in pasteltinten; u kunt bij Kastenstudio Maatmeubel kiezen uit meer dan 80 zeer natuurgetrouwe houtdecors/kleuren.
10. parfumeer uzelf altijd in uw inloopkast; dan zal uw kast ook heerlijk geuren. Dit geeft elke keer als u uw kast betreedt een weldadig gevoel.

         luxe Inloopkast en tips

 

 

Tags: 

Reacties

De inloopkast is in feite een

De inloopkast is in feite een eigentijdse versie van het luxe boudoir uit vervlogen tijden.